Tietoja ja tuloksia

>>Etusivulle

Hankkeen tuottamia apuvälineitä

Hankkeen tausta ja perustiedot

Otavan Opiston ja Suomen eOppimiskeskuksen luotsauksella jalostettiin kevään 2013 ITK-konferenssissa laajaa kiinnostusta herättänyt teema Oppikirja uusiksi oppimisympäristöhakemukseksi. Hanketta rahoittai Opetushallitus. Hankekausi kesti vuoden 2015 loppuun.

Hanke pyrki tarjoaamaan apuja oppimisen suunnitteluun, pedagogisen infrastruktuurin rakentamiseen. Huomioon otettiin uudistuvan oppikirjan ja oppimissisällön osalta sekä avoimet että kaupalliset sisällöt. Aihepiiri oli voimakkaasti liikkeessä ja tutkittavaa saralla oli hyvin paljon, samalla myös oppimista näytti riittävän niin asenteiden, tiedon kuin osaamisen ja toimintakulttuurin osalla.

Virallinen hankehakemusdokumentti on 18-sivun mittainen. Se on tiivistetty 4-sivuiseksi silmäilyversioksi, jossa kuvailtiin hankkeen oleelliset lähtökohdat ja tavoitteet sekä toimijaverkosto.

Hakemuksessa oli mukana 7 pilottitoteuttajaa kaikilta yleissivistävän koulutuksen portailta esikoulu mukaan lukien.

Hanketta koordinoivat Otavan Opisto ja Suomen eOppimiskeskus ry. Pilottikouluina mukana olivat Mikkelin lukio, Rantakylän yhtenäiskoulu (Mikkeli), Kalevankankaan koulu (Mikkeli), Hämeenlinnan Yhteiskoulu, Vuorenmäen esikoulu (Orimattila), Nurmijärven Yhteiskoulu ja Turun Iltalukio.

Hankkeella oli vahva agenda piloteista valtakunnalliseen levittämiseen ja valtakunnalliseen vaikuttavuuteen.

Hanke avasi verkon kautta osallistumistilaisuuksia kaikille aiheesta kiinnostuneille. Verkkotilojen rakentaminen sekä aihepiirin kartoittaminen olivat hankkeen ensimmäisen vaiheen toimenpiteitä. Seuraavaksi käynnistyivät pilotit ja niiden edetessä jatkokehitettiin alkukartoituksen aikana tehtyjä jäsennyksiä ja aiheeseen liittyviä apuvälineitä, kuten käsitteistöä ja arviointikehikkoa.

>>Etusivulle

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s