Toimijuutta Rantakylässä

Rantakylän yhtenäiskoulussa toimijuus näkyy ja tuntuu työskentelykulttuurissa. Toimijuus on noussut kasvatustieteen sanastoon viimeisen 10 vuoden aikana. Wikipediaan koottu käsitemääritelmä tiivistää hyvin sen, mitä toimijuuden huomioon ottamisella tavoitellaan:

”Toimijuus (engl. human agency) tarkoittaa yhteisöllisessä toiminnassa syntyvää yksilön identiteettiin ja kulttuurisiin malleihin perustuvaa toimintavalmiutta. Toimijuutta voi olla sekä yksilöillä että yhteisöillä. Tahtoa toimia aktiivisesti, kokea ja olla olemassa kutsutaan toimijuudeksi. Toimijuuden käsitteeseen liitetään usein käsitteitä kuten aktiivisuus, intentionaalisuus, osallisuus, vaikutus- ja valinnanmahdollisuus, vapaaehtoisuus sekä taito ja voima valita itse toimintatavat.”

Rantakylässä Marja-Leena Bilund on luotsannut lukuisia eri teemoihin keskittyneitä työskentelyjaksoja, joissa toimijuus on aidosti oppijoiden omaa aktiivisuutta. Kurkistuksia ja tuokiokuvia löytyy blogista. Pääsemme Opus-webinaarissa torstaina 15.10. klo 15:30 kuulemaan ja katsomaan paikan päällä, miten luokan toimintakulttuuri tulee esille juuri vireillä olleen yrittäjyys-teeman kohdalla. Keskitymme webinaarissa luokan toimintakulttuuriin: toimijuuden ohella esille tulevat laaja oppimaisema, itseohjutuvuus ja oppilaiden luova sisällöntuotanto.

Piipahdimme Rantakylässä webinaarivierailulla torstaina 15.10.2015: ks. tallenne.

Tuokiokuva työskentelystä Rantakylässä, katso lisää blogista ja opettaja Marja-Leena Bilundin verkkosivuilta.

Voila_Capture 2015-10-09_09-53-41_ap

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s