Tunnus on kuin haalarit tai virkapuku hankkeelle

Hankkeen alullaan olevaan avoimeen käsikirjaan on kuvattu ne verkkoympäristöt, joissa Opus2015-hanke tulee toimimaan (vähintään). Verkkopaikkoihin tarvitaan tunnus, visuaalinen olemus.

Tunnuksen on tärkeää olla tunnistettava, muistiin tarttuva, omanlainen, oman oloinen ja yhteiseltä maistuva tai siis näyttävä. Visuaalinen ilme, tunnus, sitoo eri verkkopaikkoja. Sillä vaatetetaan ja verhoillaan virtuaaliset tilat. Ehkäpä se pääsee koristamaan myös painotuotteita, t-paitoja, rintanappeja. Tunnisteella on siis väliä.

Nykyisin liikumme verkkoympäristöissä tuhansien ikoneitten keskellä. Ihmisellä on yleensä aika hyvät valmiudet tähän. Värierottelukykymme on tarkka. Muistamme hyvin pieniä visuaalisia kohteita. Aakkoset, matemaattiset merkit tai liikennemerkit ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten symboliset kuvakkeet kiinnittyvät ajatteluun, muistiin ja havaitsemiseen.

Amatöörinä laitoin graafikolle menevään pyyntöön muutamia ajatuksia siitä, millainen Opus-hankkeen tunnus voisi olla:

  • tunnus pitäisi olla hyvin yksinkertainen, kaksi väriä, vaalea (valkoinen) ja hieman tummempi (ei mielellään kovin tumma, vaikka nut kovasti onkin haukuttu iOS:n uutta heleää värimaailmaa)
  • tunnuksen pitäisi toimia sekä neliönä että suorakaiteena
  • tunnuksessa voi olla #opus2015 mutta voi olla myös niin, että tuo nimi on vain bannerissa ja suorakaiteessa
  • kuvittelin sellaista kuvaketta, jossa on avatun kirjan symbolinen pelkistetty kuva, kirjasta säteilee jotain (ääntä, videoita, kaikille aisteille), kirjassa voi olla silmät, korvat, kädet, suu, mutta ei kaikkea tätä, vaan aika pienillä keinoilla
  • jos hakee kuvahakuna book icon niin tulee aika paljon sellaisia yksinkertaisia kuvakkeita, joista voisi saada inspiraation; kirjan kuvake muotoiluineen voisi olla ympyrän sisällä, jolloin siitä saisi leima-badgen tyyppisen liitettäväksi pilottien blogien reunaan (ja rintanapin).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s